HER GÜN BIR GÜZEL DUA YAZALIM BIR HADIS PAYLASALIM BIR AYET MEALI YAZALIM... Allâhümme ente rabbî lâ ilahe illâ ente, aleyke tevekkeltü ve ente rabb'ül-arş'il-azîm, mâşâallâhü kân ve mâ lem yeşelem yekün, ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh'il-Aliyy'il-Azîm.
Manası: "Allahım! Sen benim rabbimsin. Senden başka ilah yoktur. Sana dayandım. Sen yüce Arşın rabbisin. Allahın dilediği olur. Dilemediği olmaz. Güç ve kuvvet ancak yüce olan Allah sayesindedir."
Zugefügt (17.02.2011, 09:31:52)
---------------------------------------------
DELININ VELIYE TAVSIYESI
Bayezid-i Bestamî hazretleri. Büyük velilerden. Bir gün tımarhanenin önünden geçiyor. Tımarhane hizmetçisinin tokmakla birşeyler dövdüğünü görüyor:
-Ne yapıyorsun?
Hizmetçi:
-Burası tımarhanedir. Delilere ilâç yapıyorum.
-Benim hastalığıma da bir ilâç tavsiye eder misin?
-Hastalığını söyle.
-Benim hastalığım günah hastalığı... Çok günah işliyorum..
-Ben günah hastalığından anlamam... Ben delilere ilâç hazırlıyorum..
Parmaklığının arasından konuşulanları duyan bir deli,(!) Bayezid-i Bestamî hazretlerine:
-Gel dede, gel! Senin hastalığının çaresini ben söyleyeyim, diye seslendi.
Bayezid-i Bestamî hazretleri, delinin yanına sokularak:
-Söyle bakalım, benim derdime çare nedir? dedi.
Deli(!) şu ilâcı tavsiye etti:
-Tevbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır... Kalb havanında tevhîd tokmağı ile döv, insaf eleğinden geçir, göz yaşıyla yoğur, aşk fırınında pişir... Akşam-sabah bol miktarda ye... O zaman göreceksin senin hastalığından eser kalmaz, dedi.
Bu güzel ilâcı öğrenen Bayezid hazretleri:
-Hey gidi dünya hey! Demek, seni de deli diye buraya getirmişler, deyip oradan ayrıldı.
Bu ilâç, halen günah hastası olanlara tavsiye olunmaya değer bir ilâçtır. Yani bu formülün hükmü hâlâ devam etmektedir.
HADIS-I SERIF
Hazreti Ebû Hureyre (radıyallâhu anh)’ın rivayet ettiğine göre, Ruh-u Seyyidi’l-Enâm (aleyhi elfü elfi salâtin ve selâm) Efendimiz şöyle buyurmuştur:
Sizden biriniz uyuduğu vakit şeytan, onun ense köküne üç düğüm atar; her düğümün bulunduğu yere, “Haydi uyu, gecen uzun ola!” (diyerek) vurur. Eğer o kimse uyanır ve Allah’ı zikrederse bir düğüm çözülür; abdest alacak olursa bir düğüm daha çözülür; namaz kılarsa bütün düğümler çözülür. Böylece, o insan gönül inşirahı içinde, canlı ve hoş bir halet-i ruhiye ile sabaha erer; aksi halde, kalbi kararmış, içi daralmış ve iyice uyuşuklaşmış bir halde sabahlar.
Zugefügt (18.02.2011, 15:53:23)
HAYIRLI CUMALAR ARKADASLAR...
ALLAHIM BU HAYIR MUBAREK CUMA GÜNÜN YÜZÜ SUYU HURMETİNE SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZİN HATRINA ŞUANDA TÜM SIKINTI ACI KEDER ÇIKMAZDA OLAN DARA DÜŞMÜŞ KULLARINA SEN MERHAMET ET YARABBİM!! BİZLERİ ELLERİMİZ BOŞ ÇEVİRME BİZ GÜNAHKAR KULLARINA SEN MERHAMET ET BAĞIŞLAMASI BOL OLAN RABBİM SENDEN BASKA GİDECEK YERİMİZ YOK ALLAHIM SENDEN BASKA İSTEYECEK DİLEK KAPIMIZ YOKK SEN BİZİ SIKINTILARIMIZDAN İŞLEDİĞİMİZ GÜNAHLARIMIZDAN KURTAR YARABBİM YÜCE ALLAHIM DERT ÇEKEN DERMAN ARAYAN KULLARININ İMDAT ÇIĞLIKLARINA SEN HAYIRLI ÇARELER HAYIRLI GÜNLER NASİİP ET !!! ŞÜKÜRLER OLSUN SANA RABBİM .... ( amin)
Zugefügt (18.02.2011, 16:01:47)
arkadaşlar emeği geçen tüm arkadaşlardan ALLAH razı olsun... müslüman diye geçiniyoruz ama gerçektende yaptıklarımız bi müslüman insana benzemiyor. dünya hayatına kendimizi kaptırmışız bi yoldur gidiyoruz sonu olmayan bi yola... rüzgar nereye savurursa oraya gidiyoruz. ALLAH yar ve yardımcımız olsun. ahir ve çok kötü bi zamandayız ne yaptığımızın farkında bile değiliz. onun için kendimize çeki düzen vermeliyiz. ALLAH BİZLERİ SALİH KULLARINDAN EYLESİN İNŞ.
ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED...
SALAVAT--
Seviyorsan Resülünü
dinle onun her sözünü
aka cikarir yüzünü
getir ona sen salavat
Allahumme salli al-a Muhammedin ve AL-I Muhammed
Adini hep duydugunda
seytana her uydugunda
var resulun buyrugunda
getir ona sen salavat
Bitgin ise halin yoksa
bedbaht isen derdin coksa
kalbine saplanan oksa
getir ona sen salavat
An gelir ki sabrin biter
cektigin cileler yeter
salavat cek resulün der
getir ona sen salavat
Yolgun halsiz hasta isen
solgun dilsiz yasta isen
zikirde sen usta isen
getir ona sen salavat
Kapansa umut yollarin
takatsiz kalsa kollarin
solsada iman güllerin
getir ona sen salavat
Kesik olmasin sakin ha
Ehlibeyti sen unutma
buyurdu resulün sana
getir onlara salavat
Muhammedin nuru icin
islamin onuru icin
mehdinin zuhuru icin
getir artik sen salavat
Zugefügt (23.02.2011, 19:55:50)
Hesaba çekilmeden evvel kendinizi hesaba çekiniz. (Hadis-i Şerif)
Zugefügt (24.02.2011, 00:21:16)
Yatmadan önce
"Allahümme eslemtü nefsî ileyke. Ve veccehtü vechî ileyke. Ve fevvadtü emrî ileyke. Ve elce'tü zahrî ileyke, rağbeten ve rehbeten ileyke. Lâ melce'e, velâ mencee minke illâ ileyke. Âmentü bi-kitabikellezî enzelte, ve binebiyyikellezî erselte."
"Allah'ım, nefsimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim. İşimi sana havale ettim. Sırtımı sana hem korkarak, hem de ümid ederek dayadım. Zaten senden başka sığınacak, sende başka dayanacak melce' ve mence'de yoktur. Kurtarış ve himaye ancak sendendir, sana mahsustur. Allah'ım indirdiğin kitabına, gönderdiğin Peygamberine iman ettim. Bu hal ve iman ile uykuya yatıyorum."
Hayirli geceler dilerim arkadaslar Allaha emanet olun.
Zugefügt (24.02.2011, 16:20:09)
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Ey Kur'an'ı indiren Rabbim, Kur'an hürmetine,
ölüm benim dilimi susturduktan sonra dualarımı benim bedelime
tekrar etmesi için yazdığım duaları kalbime vekil eyle,
dilime elçi eyle.. Amin