Mantarlı Dana Eskalop (4 Kişilik)
Malzemeler
8 Adet Dana Eskalop
2 Adet Biber(biri kırmızı,diğeri yeşil ya da sarı)
200 gr Mantar
Maydanoz
1 Yumurta
1 Diş Sarmısak
Limon
80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon
Tereyağı ya da zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın.
Bir
tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağında sarmısağı öldürün.
Sarmısakları çıkarın, aynı yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte
kızartın.
Mantarları yıkayıp dilimleyin. Zar şeklinde
doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da
atın. 10 dakika kadar kızarsınlar.
Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflı iyice kızartın.
Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice çırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin.
Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin.
Limon
ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün, ateşi
söndürüp hızla karıştırın. Karışımı et dilimlerinin üzerine
gezdirdikten sonra servis yapın.
Beğendili Kuzu Pirzola (1 Kişilik)
Elbasan Tava (6 Kişilik)
Malzemeler
500 gr Kuzu Eti (kemikli)
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yogurt
2 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Margarin
1 Baş Soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 Çay Bardağı Su
Yemeğin Tarifi
Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine
etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.
Pişen etleri kemiklerinden ayırarak tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin.
Üzerine karabiber ve kırmızı pul biber gezdirin.
Bir kapta
yoğurt, yumurta ve unu top top olmaması için iyice çırpın. İçerisine
et suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı
etlerin üzerine düzgünce dökün.
Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirin. Servis tabağına alın, sıcak olarak servise sunun.
Malzemeler
4 Kalem Kuzu Pirzola
1 Patlıcan
1/2 Çay Bardağı Süt
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
¼ Domates
1 Sivri Biber
1 Dal Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yemeğin Tarifi
Pirzolaları ızgara veya teflon tavada kızartın. . Patlıcanı közleyip kabuklarını temizleyin ve iyice ezerek soğumaya bırakın.
Tereyağını
kızdırıp unu kavurun. Patlıcanları ilave edip iyice karıştırın. Kaşar
rendesini ve sütü ilave edip karışımı bir taşım kaynatın.
Servis tabağına beğendiyi yayıp üzerine pirzolaları dizin. Közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.
Bayram Kavurması
Malzemeler
1 kg kuzu but (orta yağlı)
100 gr kuyruk yağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik
Yemeğin Tarifi
Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar
kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte
yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.
Tencereyi kapalı kapalı
bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ
ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik
ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.
Terbiyeli Haşlama (4 Kişilik)
Malzemeler
1 kg Kemikli Koyun veya Kuzu Eti
10 Su Bardağı Su
4 Patates
2 Havuç
7-8 Arpacık Soğanı
1 Küçük Kereviz
1 Çorba Kaşığı Margarin
5-6 Karabiber Tanesi
1 Çorba Kaşığı Un
3 Yumurta
1 Limon Suyu
Tuz
Yemeğin Tarifi
Sebzeleri temizleyip yıkayın. Patatesi iri parçalar halinde doğrayın.
Kereviz ve havuçları dilimleyin, arpacık soğanları soyun.
Eti
geniş bir tencereye yerleştirip 10 su bardağı su, parates, havuç,
soğan, kereviz, karabiber taneleri ve yarım çorba kaşığı tuzu ekleyin.
Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 1-1. 5 saat pişirin.
Küçük
bir tencerede margarinı eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun.
Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki
bardak kadar ilave edin. Küçük bir kasede 3 yumurta sarısı ile limon
suyunu çırpın ve unlu et suyuna ilave edin. Hazırladığınız terbiyeyi
haşlamanın üzerine azar azar döküp 2-3 dakika sonra ateşren alın. Sıcak
olarak servis yapın.
Terbiyeli Kuzu İncik (10 kişilik)
Malzemeler
1 kg. kuzu incik
4 adet orta boy soğan
3 adet patates
3 adet havuç
1 çorba kaşığı tereyağı
Terbiye için:
3 yumurta sarısı
2 limonun suyu
1/2 kahve fincanı su
Tuz,Karabiber
Yemeğin Tarifi
Eti yıkayıp, bir tencereye koyun. İri doğranmış patates, havuç, soğan,
tereyağı, tuz, karabiberi ve 1/2 çay bardağı ılık suyu ekleyip et
yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. (Suyu biterse her 15 dakikada bir
1/2 fincan ılık su ilave edebilirsiniz).
Terbiyesi için, yumurt sarısı, limon suyu ve 1/2 kahve fincanı suyu çırpın.
Hazırladığınız terbiyeyi, sıcak etin üzerine dökün. Karıştıp servis yapın.
Sebzeli Kuzu Sarma (6 kişilik)
Malzemeler
750 gr. kemiksiz bütün kuzu budu
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
İçi için: 2 adet havuç
2 adet kabak
Yemeğin Tarifi
Kuzu budunun üzerine karabiber ve tuz serpin. Havuç ve kabakları soyup,
kaynar suda 3 dakika haşlayın. Sebzeleri uzunlamasına kestikten sonra
kuzu budunun üzerine koyun.
Budun kenarlarını içe doğru
kapattıktan sonra rulo şeklinde sarın. Ruloyu bir iple sararak
bağlayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Budun her tarafını çevirerek
sarın.
Budu fırırntepsisine koyun. İri parçalara bölünmüş
soğan, havuç ve biberi ilave edin. 160 derece fırında 45 dakik,
pişirin. Kuzu budunu, iç pilav ya da fırınlanmış patates ile servis
edin.