Bonfile Kebabı (4 Kişilik)
Malzemeler
1/2 Kg Bonfile
10-11 Çarliston Biber
3 Adet Domates
2 Adet Soğan
100 gr Tereyağı
Tuz, Karabiber
8 İri Mantar(Arzuya Göre)
8 Küçük Sosis(Arzuya Göre)
8 Kiraz Domates(Arzuya Göre)
1/2 Limonun Suyu
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
Birkaç Taze Biberiye
Yemeğin Tarifi
Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim. Çarliston
biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun doğrayalım. Soğanları
yemeklik doğrayalım. Domatesleri fındık büyüklüğünde doğrayalım.
Bir
tavaya tereyağını alıp soğanları pembeleştirelim. Ardından biberleri
tavaya aktarıp 3 dak sote edelim. Buna domatesleri ekleyelim. 2-3 dak.
daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek ateşten alalım. Bonfile
parçalarının ortalarına bu harçtan yeterince koyalım. Bonfilelerin yan
kenarlarını hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla iki uçlarını
teyeller gibi tutturalım.
Mantarların sap kısımlarını
çıkartalım ve nemli bir bezle temizleyelim. Sosislere çatalla bikaç
delik açalım. Kiraz domatesleri de yıkayıp kurulayalım. Bonfilelerle
birlikte sıra sıra mantar, sosis ve domatesleri de dizelim.
Şişleri
tepsiye yerleştirelim. Yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek
karıştıralım. Bu sosa tuz, karabiber ekleyelim. Sosu fırça yardımıyla
veya elimizle şişlere sürelim. Taze biberiye dallarını tepsiye
yerleştirerek süsleyelim. Etler kızarana dek pişirdikten sonra fırından
alalım.
Çeltik Kebabı (1 Kişilik)
Malzemeler
200 gr. Bonfile
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Patates
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Domates
Sıvı Yağ (Kızartmak İçin)
1 Adet Sivribiber
1 Tutam kekik
Tuz , Karabiber
Yemeğin Tarifi
Bonfileyi keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin. Fırın ızgarasında çevirerek altını ve üstünü 1-2 dakika pişirin.
Tavada margarini eritin. Izgarada pişmiş bonfileleri sote edin. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin.
Patatesi
kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Sıvı yağda kızartın. Servis tabağına
alın. Üzerine yoğurdu ilave edin. Izgarada kızarttığınız etleri de
ekleyin. Domates ve biberi ızgarada kızartıp, garnitür olarak yemeğin
yanında servis yapın.
Çardak Kebabı (4 Kişilik)
Malzemeler
1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Baş Soğan
4 Diş Sarmısak
2 Domates
3 Sivribiber
2/3 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kekik
1 Dilim Taze Kaşar
Ketçap ya da Salça
Yemeğin Tarifi
Öncelıkle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarmısak, domates, biber ile su,
tuz ve yağını ekleyerek pişirin. Pişen etleri süzerek başka bir kaba
alın ve kekikleyin.
Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Un
topakları kalmamasına dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az
yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını
olmak üzere pişirin. Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli
olacaktır.
Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine
yerleştirin. Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kaptın.
Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin.
Kreplerin üzerine
krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun. Peynirin
üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece fırında peynir
eriyene kadar pişirin.
Kilis Kebabı (6 Kişilik)
Malzemeler
1 Kg Patlıcan
750 Gr Orta Yağlı Kıyma
Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber, Yenibahar
Su
2 Adet Soğan
2 Adet Dolmalık Yeşil Biber
2 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
1 Adet Limon
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Çorba Kaşığı Domtes Salçası
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
4-5 Adet Domates
Yemeğin Tarifi
Patlıcanları bol suyla yıkayın. Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin. Sonra 2 parmak kalınlığında doğrayın.
Kıymayı
geniş bir kaba alın. Üzerine tuz, karabiber, yenibahar ekleyin. İyice
yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfteler hazırlayın. Şişe sırasıyla 1
adet köfte ve 1 adet patlıcan dizin. Izgarada arkalı önlü pişirin.
Ayrı
bir tencereye sıvı yağı alın. Kızdırdıktan sonra halka halka
doğradığınız soğanı ekleyin. Pembeleşene dek kavurun. İnce ince
doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin. Birkaç dk kavurduktan
sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı, biber ve domates
salçasını ekleyin. Üzerini örtecek kadar su ilave edin.
Su
kaynamaya başladığında tuz, karabiber, yenibahar ve 1 adet limonun
suyunu ekleyin. Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz
domates dilimlerini kebabın üzerine dizin. Domates dilimleri
yumuşadığında tencereyi ateşten alıp, servis yapın.