Tiryaki Chatine Hosgeldiniz....
Einloggen
Suche
Mini- Chat
200
Freunde der Webseite
  • Webseite erstellen
  • Dein Online Desktop
  • Kostenlose Online Spiele
  • Video Tutorials
  • uCoz Fan Page
  • Cumartesi, 06.12.2025, 08:52:01
    Willkommen Gast | RSS
    Hauptseite | Registrierung | Login
    islam - Forum
    [ Neue Beiträge · Teilnehmer · Forum Regeln · Suche · RSS ]
    • Seite 1 von 1
    • 1
    islam
    ebruDatum: Carsamba, 02.02.2011, 12:25:25 | Nachricht # 1
    Gefreiter
    Gruppe: Freunde
    Nachrichten: 5
    Auszeichnungen: 5
    Ruf: 0
    Status: Offline
    buraya bu basliklar atilmis birkere ozaman en önemlisinden basliyalim...
    RABBIM herseye benim adim ile baslayin demi...
    Bismillahirrahmanirrahim, anlami: Rahman ve Rahim olan ALLAH´in adiyla.
    Herzaman bana sükür edin diye buyurmus...
    Elhamdülillah, anlami: Her nekadar hamd ve sükür varsa hepsi ALLAH´a mahsustur.

Dinin diregi namazdir ( namazin bize nasil farz kilindigini merak edenler ) http://www.kuranvehadis.com/node/3413

5 Vakit namaz vardir
    1.Sabah namazi, 4 rekat, 2si sünnet, 2si farz..
    2.Ögle namazi, 10 rekat, 4 sünnet, 4 farz, 2 son sünnet..
    3. Ikindi namazi, 8 rekat, 4 sünnet, 4 farz..
    4. Aksam namazi, 5 rekat, 3 farz, 2 sünnet..
    5. Yatsi namazi, 13 rekat, 4 sünnet, 4 farz, 2 son sünnet, 3 vitir vacip..

Her Elhamdülillah Müslümanim diyenin bilmesi gerekn 32 Farz

32 Farz

Imanin sartlari
    1.ALLAH´in varligina ve birligine inanmak.
    2.ALLAH´in meleklerine inanmak.
    3.ALLAH´in kitaplarina inanmak.
    4.ALLAH´in peygamberlerine inanmak.
    5.Ahiret gününe inanmak.
    6.Kadere, hayir ve serrin yaraticisinin ALLAH ( c.c. ) olduguna inanmak.

Islamin sartlari
    1.Kelime-i sehadet getirmek.
    2.Namaz kilmak.
    3.Oruc tutmak.
    4.Zekat vermek.
    5.Hacca gitmek.

Abdestin farzlari
    1.Yüzünü yikamak.
    2.Kollarini dirseleriyle birlikte yikamak.
    3.Basinin dörrte birini mesh etmek.
    4.Ayaklarini topuklariyla beraber yikamak.

Guslün farzlari
    1.Agzina su vermek.
    2.Burnuna su vermek.
    3.Bütün bedenini yikamak

Teyemmüm farzlari
    1.Niyet.
    2.Iki darb ve mes.

Namazin farzlari
    Disinda olanlar:

1.Hadesten taharet.
    2.Necasetten taharet.
    3.Setri- Avret.
    4.Istikbali Kible.
    5.Vakit.
    6.Niyet.

Icinde olanlar:
    1.Iftitah tekbiri.
    2.Kiyam.
    3.Kiraat.
    4.Rükü.
    5.Secde.
    6.Kaide-i Ahire.

BANUDatum: Carsamba, 02.02.2011, 12:57:18 | Nachricht # 2
    ilgilerinize tsk edrim
    Nachrichten: 72
    Auszeichnungen: 15
    Ruf: 1
    Islam :
    ..............

Gördüğünüz gibi dünyada her şey belli kural ve yasalara bağlıdır.
    Ay ve yıldızlar öylesine muazzam bir düzene bağlıdırki, bundan zerre kadar dışarı çıkamazlar.
    dünyamız belli bir şekilde ve hızla dönmektedir. hızında zamanında ve yolunda en ufak bir deyişiklik olmaz.
    su ve rüzgar,ışık ve ısı hepsi bir sisteme bağlıdır.
    Maddeler,bitkiler ve hayvanlar belirlenen yasalara göre doğar,büyür,yaşar, çoğalır veya azalır ve ölürler.
    insanın kendisinin durumuna bakarsanız, onunda doğa yasalarına bağlı olduğunu görürsünüz. Onun için hangi yaşama kuralı konmuşsa ona göre soluk alır,
    su, gıda ısı ve ışık elde eder kalbinin çarpması, kan dolaşımı soluğunun alış verişi bu sisteme bağlıdır.
    Beyni,midesi,akciğeri,sinir ve adeleleri elleri ve ayakları,dili,gözleri,kulakları,ve burnu kısacası bedeninin her organı belirlenen biçimde hareket etmek ve çalışmaktadır
    En büyük gezegenler ile en küçük zerreciklerin sıkı sıkıya bağlı olduğu bu akıl almaz düzen büyük bir hükümdarın kurduğu düzenidir.
    tüm evren ve evrenin her şeyi o büyük hükümdara ve yöneticiye itaat etmektedir.onun kural ve yasalarına uymaktadır bu bakımdan tüm evrenin dini islamdır
    çünkü zaten Allaha itaat ve sadakate İslam denir
    Güneş ay ve yıldızlar hepsi müslimdir. dünyada müslimdir ve rüzgar su ve aydınlıkta müslimdir
    Ağaç taş ve hayvanlarda Müslim veya müslimanlar
    Allahı tanımayan, allahı inkar eden veya Allahtan başkasına tapan ve Allaha başkalarını ortak koşan, evet o da kendi doğası ve yapısı bakımından müslümandır
    çünkü onun doğması, yaşaması ve ölmesi hepsi ilahi kanuna bağlıdır
    Onun vucutunun bütün azaları ve her bir tüğünün dini islamdır
    Çünkü onların hepsi ilahi yasalara göre oluşmak, büyümek ve hareket etmektedir

Chef-Ope-KaanDatum: Carsamba, 02.02.2011, 15:51:03 | Nachricht # 3
    Oberst
    Gruppe: Administratoren
    Nachrichten: 113
    Auszeichnungen: 13
    Tsk ederim paylasimin cok güzel ilk oldugu icin ben de seni tebrik ederim isallah diger arkadaslarin da katkilariyla yararli ve bilgilerin paylasildigi bir yer olmasi dilegiyle
    cool biggrin biggrin

ebruDatum: Carsamba, 02.02.2011, 23:37:57 | Nachricht # 4
    Gefreiter
    DÖVME YAPTIRMAK VE KULAK DELDIRMEK DINDE CAIZMIDIR???

Allah (cc) insana özel bir önem vererek onu en güzel biçimde, azalarını son derece dengeli ve bir o kadar da âhenkli bir şekilde yaratmıştır. Güzel yaratılan insanın güzelliklerine güzellik katması için süslenmesine de izin verilmiştir. Yüce Allah Kur’ân-ı Kerîm’de şöyle buyurmuştur: “Allah’ın kulları için yarattığı süsü ve güzel rızıkları kim haram kıldı? De ki; onlar dünya hayatında, özellikle kıyamet gününde mü’minlerindir” (el-A’râf 7/32). Bir sahâbe güzel giyinme hakkında Hz. Muhammed’ (sas) sorduğunda şu cevabı aldı: “Allah güzeldir, güzelliği sever” (Müslim, “Îmân”, 147).

Bu bilgilerden anlaşıldığı gibi insana güzel giyinmesi, takı-ziynet takınması, bedenini ve elbisesini süslemesi, güzelliklerini koruması, kendisini güzelleştirerek görünmesi helâl kılınmıştır. Ancak insanın yaratılışından gelen özellik ve şeklini değiştirmeyi, yani fıtratı değiştirmeyi hedef alan müdahaleleri ve tasarrufları yasaklanmıştır. “Dövme” buna örnektir. Arapçada; “veşm” denilen dövme yaptırma, yaratılışta vücutta olmayan bir şekli, motifi, resmi vücut derisine iğneyle bir tür kazıyarak, hayat boyu kalacak şekilde işlenmesi demektir. Bu izahtan da anlaşıldığı gibi dövme ile insan, vücuduna kalıcı olacak değişim müdahalesi yaparak hakkı olmayan bir tasarrufa kalkışmaktadır.

Hilkatin (yaratış, yaratılış) değiştirilmesinin yasak oluşu Kur’an’da şu âyetle açıklanmıştır: “Allah onu (şeytanı) lânetlemiş; o da: ‘Yemin ederim ki, kullarından belli bir pay edineceğim’ demiştir. ‘Onları mutlaka saptıracağım, muhakkak onları boş kuruntulara boğacağım, kesinlikle onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar (putlar için nişanlayacaklar), şüphesiz onlara emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler’ (dedi). Kim Allah’ı bırakır da şeytanı dost edinirse elbette apaçık bir ziyana düşmüştür” (en- Nisâ 4/118,119).
    Dövme yaptırma, Hz. Muhammed (sas)’in hadislerinde de yer alarak yapılması şiddetle yasaklanıp lânetlenmiştir (Buhârî, “Libâs, 85-87; Müslim, “Libâs”, 119). İslâm bilginleri de vücuda bir estetik görünüm kazandırmak için yapılan dövme ve dağlamayı Allah’ın yarattığı şekil ve surette kalıcı değişiklikler meydana getirdiği için câiz görmemişlerdir. Şâfiîlerden bir grup âlim de, dövme yapılan yerde biriken kanın necis, pis olduğunu, dövmenin ortadan kaldırılmasının vâcip olduğunu ifade eder. Dövme yapılmış bir vücuda gusül abdesti aldırılması anında gusül suyunun cildin, yani vücudun üzerinden geçmesiyle ıslanma şartı yerine gelir. Çünkü dövme, derinin üzerini kaplayan, örtücü bir madde gibi örtmeyip deri altına yerleştiğinden gusül suyu için bir engel teşkil etmez. Fakat, gusle engel değil diye yapılmış bir dövmenin kalabileceğini söylemek yukarıdaki bilgilere rağmen mümkün değildir. Bir hata sonucu yaptırılmış dövmenin mümkün olan en yakın zamanda silinmesi “vücut” adlı eserin tek sahibi olan Yüce Allah’ın hilkatine (yaratışına) duyulan saygının ve kulluğun gereğidir.
    Burada konuyla yakından ilgili olan “kulak deldirmek”ten de bahsetmek gerekir. Kız çocuklarının süslenmek için takındıkları küpelerini kulaklarına asabilmek için kulak memesinin delinmesini, âlimler “süslenme hakkı” içinde değerlendirdiğinden câiz görülmüştür.

BAFRALIDatum: Persembe, 03.02.2011, 00:41:10 | Nachricht # 5
    Gefreiter
    Nachrichten: 3
    Auszeichnungen: 4
    bravo tebrik ederim,birde namazin sartlarini aciklarsan dahada güzel olur diye düsünüyorum.yani hadesten taharetin abdes almak gibi yada kiyamin okumak gibi ulusundan ibaret. bunun haricinde bence tek bir hatasi olmayan sekilde aciklamissin kutlarim.

ebruDatum: Persembe, 03.02.2011, 23:13:41 | Nachricht # 6
    Gefreiter
    NAMAZIN DISINDAKI FARZLARIN ACIKLAMASI:

1. Hadesten Taharet
    Abdestsiz olanin abdest almasi, cünüp veya hayzli ve nifasli olanin gusletmesidir.

2. Necasetten Taharet
    Namaz kilanin, vucudünü, elbisesini ve namazi, kilacagi yeri necasetten yani dinimizde pis sayilan seylerden temizlenmesidir.

3. Setri - Avret
    Avret yerini örtmek demektir. Namaz kilarken acmasi veya herzaman baskasina göstermesi ve baskasinin da bakmasi haram olan yerlerine AVRET mahalli denir. Erkegin avret yeri göbeginden dizi altina kadardir. Kadinlarin ise yüz ve eller haricinde heryeri avrettir.

4. Istikbali - Kible
    Namaz kilarken kibleye dönmektir.

5. Vakit
    Namazi, vaktinde kilmaktir.

6. Niyet
    Namaza dururken kalp ile niyet etmektir. Yanliz agiz ile söylemeye niyet denmez. Namaza niyet etmek demektir, ismini, vaktini, kibleyi cemaatle kiliniyor ise imama uymayi, kalpten gecirmek demektir. Niyet baslama tekbir söylenirken yapilir.

NAMAZIN ICINDEKI FARZLARININ ACIKLAMASI:

1.Iftitah Tekbiri
    Namaz baslarken ALLAH´u ekber demektir. Baska kelime söylemekle tekbir alinmis olmaz.

2.Kiyam
    Namazda ayakta durmaktir. Ayakta durmayan hasta oturur. Oturarak kilmayan yatarak ima ile kilar.

3.Kiraat
    Namazda Kuran´i kerimden sure veya ayet okumaktir.

4.Rüku
    Ayakta okuma bittikten sonra, egilip elleri dize koymaktir.

5.Secde
    Rükudan sonra yere kapanmaktir.

Kade-i Ahire
    Son rekatta Ettehiyyatüyü okuyacak kadar oturmaktir.

Zugefügt (03.02.2011, 22:30:54)
    ---------------------------------------------
    umarim düsündügün gibi olmustur bafrali abi... burada sorulr var ise veya bafrali abi gibi bunlard eklense yapilsa hos olurdu diyebileceginiz elestirler yorumlar var ise mutlaka bekliyorum...

Zugefügt (03.02.2011, 22:55:33)
    BAKARA SURESI´DEN AYETLER

3- Onlar ki gaybe iman edip namazı dürüst kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah yolunda) harcarlar.

43- Hem namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin.

45- Bir de sabırla, namazla yardım isteyin. Şüphesiz bu, (Allah'a) saygılı olanlardan başkasına ağır gelir.

83- Hani bir vakitler İsrailoğulları'ndan şöylece mîsak (kesin bir söz) almıştık: Allah'dan başkasına tapmayacaksınız, ana-babaya iyilik, yakınlığı olanlara, öksüzlere, çaresizlere de iyilik yapacaksınız, insanlara güzellikle söz söyleyecek, namazı kılacak, zekatı vereceksiniz. Sonra çok azınız müstesna olmak üzere sözünüzden döndünüz, hâlâ da dönüyorsunuz.

110- Siz namazı hakkıyle kılmaya bakın ve zekatı verin! Kendi nefsiniz için her ne hayır yaparsanız, Allah katında onu bulursunuz. Muhakkak ki, Allah bütün yaptıklarınızı görmektedir.

152- O halde beni anın, ben de sizi anayım. Bana şükredin de nankörlük etmeyin.

177- Yüzlerinizi bazan doğu, bazan batı tarafına çevirmeniz erginlik değildir. Fakat eren o kimselerdir ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaba ve bütün peygamberlere iman edip, yakınlığı olanlara, öksüzlere, yoksullara, yolda kalmışa, dilenenlere ve esirleri kurtarmaya seve seve mal verirler. Namazı kılarlar, zekatı verirler. Bir de andlaştıkları zaman sözlerini yerine getirenler, hele sıkıntı ve hastalık durumlarında ve harbin şiddetli zamanında sabır ve kararlılık gösterenler var ya, işte doğru olanlar da bunlardır, korunanlar da bunlardır.

238-Namazlara ve orta namaza devam edin ve Allah için boyun eğerek kalkıp namaza durun.

239-Eğer bir korku hâlindeyseniz, yaya veya binekli olarak giderken kılın, (korkudan) emin olduğunuz zaman da böyle bilmediğiniz şeyleri size öğrettiği şekilde Allah'ı zikredin (namazlarınızı yine her zamanki gibi huşû ile kılın).

277- İman edip iyi işler yapan, namazı dosdoğru kılıp zekatı verenlerin Rabbleri katında elbette mükafatları vardır. Onlara hiçbir korku olmadığı gibi, onlar mahzun da olmazlar.

Zugefügt (03.02.2011, 22:56:25)
    NISA SURESIN´DEN AYETLER

12 - Allah, İsrailoğularından söz almıştı. İçlerinden on iki müfettiş göndermiştik... Allah şöyle demişti: " Ben, muhakkak sizinle beraberim. Namazı dosdoğru kıldığınız, zekatı verdiğiniz, peygamberlerime iman ettiğiniz ve onlara yardımda bulunduğunuz, (mallarınızı) Allah yolunda güzelce sarfettiğiniz takdirde, günahlarınızı mutlaka örter ve sizi altından ırmaklar akan cennetlere korum. Fakat sizden her kim de, bundan sonra küfrederse, dosdoğru yoldan sapmış olur.

55- Sizin asıl dostunuz Allah'tır, O'nun Resulüdür ve namazlarını kılan zekatlarını veren ve rükû eden müminlerdir.

58- Namaza çağırdığınız zaman, onu alay ve eğlence konusu yaparlar. Bu onların, akıllarını kullanmayan bir toplum olmalarından dolayıdır.

91 - Şeytan, içki ve kumarla sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi?

106- Ey iman edenler! İçinizden birine ölüm (emareleri) geldiği zaman, vasiyet sırasında aranızdaki şahitliğin hükmü, kendi içinizden iki adaletli şahit, yahut yeryüzünde yolculuğa çıkmış iseniz, ölüm (emareleri de) size gelip çatmışsa, sizden olmayan diğer iki şahit tutmaktır. Eğer (bunlardan) şüpheye düşerseniz, namazdan sonra onları alıkorsunuz. Onlar da Allah'a şöyle yemin ederler: "Akraba bile olsa, yemini bir çıkar karşılığı satmayacağız, Allah'ın şahitliğini gizlemeyeceğiz. Aksi halde günahkârlardan oluruz".

Zugefügt (03.02.2011, 22:57:16)
    ENAM SURESIN´DEN AYETLER

72- Bize: "Namazı dosdoğru kılın, Allah'a karşı gelmekten sakının" (diye emredildi), toplanacağınız yer O'nun huzurudur.

92- Bu Kitap (Kur'ân), kendinden önceki kitapları tasdik eden, şehirler anası (Mekke) halkını ve çevresindeki bütün insanlığı uyarman için indirdiğimiz mübarek bir kitaptır. Ahiret gününe iman edenler bu Kitab'a da iman ederler ve onlar namazlarına da devamlıdırlar.

162- De ki: Benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm hep âlemlerin Rabbi Allah içindir.

Zugefügt (03.02.2011, 22:58:11)
    ARAF SURESIN´DEN AYETLER

170- Kitaba sarılanlara ve namazı kılmaya devam edenlere gelince, biz o iyilerin ecrini hiçbir zaman yitirmeyiz

Zugefügt (03.02.2011, 22:59:07)
    ENFAL SURESIN´ DEN AYETLER

3- Onlar ki, namazı gereği gibi kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yoluna harcarlar

Zugefügt (03.02.2011, 22:59:41)
    TEVDE SURESIN´DEN AYETLER

71- Erkek ve kadın bütün müminler birbirlerinin dostları ve velileridirler. İyiliği emrederler, kötülükten vazgeçirirler, namazı kılarlar, zekâtı verirler, Allah'a ve Resulüne itaat ederler. İşte bunları Allah rahmetiyle yarlığayacaktır. Çünkü Allah azîzdir, hakîmdir.

Zugefügt (03.02.2011, 23:00:25)
    YUNUS SURESIN´DEN AYETLER

87- Biz Musa ile kardeşine şöyle vahyettik: "Kavminiz için Mısır'da birtakım evler hazırlayın ve evlerinizi kıbleye karşı yapın ve namazı kılın ve müminlere müjde verin."

Zugefügt (03.02.2011, 23:01:15)
    RAD SURESIN´DEN AYETLER

22. Rablerinin rızasını kazanmak arzusuyla sabrederler ve namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan gizli ve açıkça Allah yolunda harcarlar ve çirkinlikleri güzelliklerle yok ederler. İşte bunlar, bu hayatın akibeti kendilerinin olacak olanlardır.

Zugefügt (03.02.2011, 23:02:19)
    IBRAHIM SURESIN´DEN AYETLER

31- (Ey Muhammed!) İman eden kullarıma söyle: "Namazı dosdoğru kılsınlar, alış-veriş ve dostluğun olmadığı bir günün gelmesinden önce, kendilerine verdiğimiz rızıktan açık ve gizli (Allah için) harcasınlar."

37- "Rabbimiz! Ben çocuklarımdan bir kısmını namazı dosdoğru kılmaları için, senin Beyt-i Haram'ının yanında, ekinsiz bir vadiye yerleştirdim. Artık sen de insanlardan bir kısmını onlara meylettir. Ve onları bazı meyvelerle rızıklandır ki şükretsinler.

40- "Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! duamı kabul et!

Zugefügt (03.02.2011, 23:03:00)
    MERYEM SURESIN´DEN AYETLER

31- "Beni, nerede olursam olayım mübarek kıldı. Hayatta bulunduğum müddetçe namaz kılmamı ve zekat vermemi emretti."

55- Ailesine ve çevresine namaz kılmayı ve zekat vermeyi emrederdi ve Rabbinin katında hoşnutluğa ermişti

Zugefügt (03.02.2011, 23:03:39)
    TAHA SURESIN´DEN AYETLER

14- Şüphesiz ben Allah'ım, benden başka hiçbir ilâh yoktur. Onun için bana kulluk et ve beni anmak için namaz kıl.

132- (Ey Muhammed!) Ehline namaz kılmalarını emret, kendin de ona sabırla devam et. Biz senden bir rızık istemiyoruz. Seni biz rızıklandırırız. Güzel akibet takva sahiplerinindir.

Zugefügt (03.02.2011, 23:04:10)
    ENBIYA SUREIN´DEN AYETLER

73- Onları buyruğumuz altında (insanlara) doğru yolu gösterecek önderler kıldık. Kendilerine hayırlı işler yapmayı, namaz kılmayı, zekat vermeyi vahyettik. Onlar bize kulluk eden kimselerdir.

Zugefügt (03.02.2011, 23:04:52)
    MÜMIN SURESIN´DEN AYETLER

2- Onlar ki, namazlarında huşû içindedirler.

9- Ve onlar ki, namazlarını muhafaza ederler.

Zugefügt (03.02.2011, 23:05:54)
    HACC SUREIN´DEN AYETLER

35- Ki Allah anıldığı vakit onların kalpleri titrer. Onlar başlarına gelene sabreden, namaz kılan kimselerdir. Kendilerine verdiğimiz rızıktan Allah yolunda harcarlar.

78- Artık namaz kılın, zekat verin, Allah'a sarılın. O sizin sahibinizdir. O ne güzel sahip ve ne güzel yardımcıdır!

Zugefügt (03.02.2011, 23:06:22)
    NEML SUREIN´DEN AYETLER

3- Ki o (müminler) namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve ahirete de kesin olarak iman ederler.

Zugefügt (03.02.2011, 23:07:08)
    NUR SURESIN´DEN AYETLER

37- Birtakım insanlar (Allahı tesbih ederler) ki, ne ticaret ne de alış veriş onları Allah'ı anmaktan, namaz kılmaktan ve zekat vermekten alıkoymaz. Onlar, kalplerin ve gözlerin allak bullak olduğu bir günden korkarlar.

56- Hem namazı kılın, zekatı verin ve peygambere itaat edin ki rahmete eresiniz.

Zugefügt (03.02.2011, 23:07:34)
    RUM SURESIN´DEN AYETLER

31- Başkasından geçerek hep O'na gönül verin ve O'ndan sakının. Namaza devam edin ve müşriklerden olmayın

Zugefügt (03.02.2011, 23:07:58)
    LOKMAN SURESIN´DEN AYETLER

4- Onlar, namazı kılarlar, zekatı verirler, âhirete de kesin olarak inanırlar

Zugefügt (03.02.2011, 23:08:42)
    AHZAB SURESIN´DEN AYETLER

33- Namazı kılın, zekatı verin. Allah ve Resulü'ne itaat edin. Ey ehli beyt! Allah sizden kiri gidermek ve sizi tertemiz, pampak yapmak istiyor.

Zugefügt (03.02.2011, 23:09:29)
    FATIHA SURESIN´DEN AYETLER

FATIR SURESİ

18- Hem günah çeken bir kimse, başkasının günahını çekmeyecek; yükü ağır basan, onun yüklenilmesine çağırsa da ondan bir şey yüklenilmeyecek, isterse bir yakını olsun. Fakat sen ancak o kimseleri sakındırısın ki, gaybda Rablerinin korkusunu duyarlar, namazı dürüst kılarlar. Temizlenen de sırf kendisi için temizlenir. Nihayet dönüş Allah'adır.

29- Allah'ın kitabını okuyan, namazı kılan ve kendilerine verdiğimiz rızıktan gizli ve açık olarak verenler, kesinlikle batma ihtimali olmayan bir ticaret umarlar

Zugefügt (03.02.2011, 23:10:08)
    MÜCADELE SURESIN´DEN AYETLER

13. Gizli (özel) bir şey konuşmanızdan önce sadaka vermekten korktunuz da mı yerine getirmediniz? Fakat Allah da sizi affetti. Şu halde namazı kılın, zekatı verin, Allah'a ve Resulüne itaat edin. Allah, yaptıklarınızdan haberi olandır.

Zugefügt (03.02.2011, 23:10:41)
    MEARIC SURESIN´SEN AYETLER

22- Ancak namaz kılanlar bunun dışındadır.

23- Onlar ki namazlarını sürekli kılarlar.

34- Namazlarına devam ederler.

Zugefügt (03.02.2011, 23:11:14)
    MÜZEMMIL SURESIN´DEN AYETLER

20-Rabbin, senin gecenin üçte ikisinden daha azında, yarısında ve üçte birinde kalktığını, seninle beraber bulunanlardan bir topluluğun da böyle yaptığını biliyor. Gece ve gündüzü Allah takdir eder. O, sizin onu sayamayacağınızı bildi de sizi affetti. Bundan böyle Kur'ân'dan size ne kolay gelirse okuyun. Allah, içinizden hastalar, yeryüzünde gezip Allah'ın lütfunu arayan başka kimseler ve Allah yolunda savaşan daha başka insanlar olacağını bilmiştir. Onun için Kur'ân'dan kolayınıza geldiği kadar okuyun, namazı kılın, zekatı verin ve Allah'a güzel bir borç verin (Hayırlı işlere mal sarfedin). Kendiniz için gönderdiğiniz her iyiliği, Allah katında daha hayırlı ve sevapça daha büyük olarak bulacaksınız. Allah'tan bağış dileyin. Kuşkusuz Allah bağışlayandır, merhamet edendir.

Zugefügt (03.02.2011, 23:11:46)
    BEYYINE SURESIN´DEN AYETLER

5- Halbuki onlar, dini sadece Allah'a tahsis ederek, Allah'ı birleyerek, ancak Allah'a ibadet etmekle, namazı kılmakla ve zekatı vermekle emrolunmuşlardır. İşte dosdoğru din budur.

Zugefügt (03.02.2011, 23:12:15)
    CUMA SURESIN´DEN AYETLER

9- Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrıldığı(nız) zaman, Allah'ı anmaya koşun, alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. 10- Namaz kılındıktan sonra yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan (nasibinizi) arayın. Allah'ı çok anın ki kurtuluşa eresiniz

Zugefügt (03.02.2011, 23:12:42)
    NISA SURESIN´DEN AYETLER

142- Münafıklar, Allah'ı aldatmaya çalışırlar. Halbuki Allah, onların oyunlarını başlarına geçirecektir. Onlar, namaza kalktıkları zaman tembel tembel kalkarlar. İnsanlara gösteriş yaparlar. Allah'ı pek az anarlar.

Zugefügt (03.02.2011, 23:13:10)
    NAMAZIN FAYDASI

Ankebut-45- Sana vahyedilen Kitabı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir.

Zugefügt (03.02.2011, 23:13:41)
    NAMAZIN VAKITLERI

ISRA 78- Güneşin batıya kaymasından, gecenin karanlığına kadar (belirli vakitlerde) gereği üzere namazı kıl, bir de sabah namazını kıl. Çünkü sabah namazında, gece ve gündüz melekleri hazır bulunur.

ISRA 79- Gecenin bir kısmında da sadece sana mahsus bir nafile olmak üzere uykudan kalk, Kur'ân ile teheccüd namazı kıl, Rabbinin seni bir makam-ı mahmuda (şefaat makamına) göndermesi kesindir.

RUM 17- O halde akşama girdiğiniz zaman da, sabaha girdiğiniz zaman da tesbih Allah'ındır. (daima O, tesbih edilir).

RUM 18- Göklerde ve yerde, ikindileyin de, öğleye erdiğiniz zaman da hamd O'na mahsustur.

Chef-Ope-KaanDatum: Persembe, 03.02.2011, 23:34:49 | Nachricht # 7
    Oberst
    Gruppe: Administratoren
    Nachrichten: 113
    Auszeichnungen: 13
    harika bir calisma eline koluna saglik isallah devaminda da basarili olursun su andaki gibi
    cool biggrin

BAFRALIDatum: Cuma, 04.02.2011, 02:08:43 | Nachricht # 8
    Gefreiter
    Nachrichten: 3
    Auszeichnungen: 4
    tekrar tekrar kutlarim ebru.kaana katiliyorum,eline koluna saglik.fazla söze söze gerek yok. tek kelimeylen "on numara" BRAVO...

ebruDatum: Cuma, 04.02.2011, 03:09:28 | Nachricht # 9
    Gefreiter
    tsk ederim bafrali abi, bende sana cok tsk ederim cok önemli gercekten sadece okumak degil uygulamak icin ne oldugunu bilmek gerekir yani aciklamalarini unutmusum ama sen hatirlattin cok sagolasin sizinde gözlerinize yüreginize saglik vakit ayirip okudugunuz icin... ne mutlu bana... ALLAH (c.c) razi olsun...

BANUDatum: Carsamba, 09.02.2011, 17:02:55 | Nachricht # 10
    ilgilerinize tsk edrim
    Nachrichten: 72
    Auszeichnungen: 15
    Ruf: 1
    Selam Ebru Hanim... WOWWWWWW :-)
    Bu Dini konudaki yorum katkinizdan dolayi sizi gercekten tebrik ve takdir ederim. Bravo. Gercekten cok güzel olmus. Bastan asagi okudum ve sayenizde birseyler ögrendim. Insallah bunlari uygulamakta nasip olur bana.

yarali_ceylanDatum: Carsamba, 16.02.2011, 22:27:05 | Nachricht # 11
    Sergeant
    Nachrichten: 12
    Auszeichnungen: 6
    islam dininin özellikleri, islam dini hakkında, islam dini bilgileri

İslâm dinini, sâir dinlerden ayıran belli başlı özellikleri şunlardır
    1-İslâmiyet, her asra ve her insana hitab eder, getirdiği esaslar insanlığın bütün ihtiyaçlarına cevab verir. İslâm’ın bu cihanşümûl özelliğine Kur’an’da şu şekilde işaret olunur: Ey Muhammed! Biz seni BÜTÜN İNSANLARA yalnızca müjdeci ve korkutucu olarak gönderdik (Sebe’, 28).Ey Muhammed! De ki: Ey insanlar, ben Allah’ın HEPİNİZ İÇİN GÖNDERDİĞİ Peygamberiyim (el-A’raf, 158).
    2-İslâmiyet kolaylıklar dînidir.

İslâm’da insanlara yapamayacakları veya yaparken zorluk çekecekleri işler yüklenmemiştir. Kur’ân-ı Kerîm’de İslâm’ın kolaylık

prensipleri şu şekilde ifade edilir:
    Allah, insanı ancak gücünün yeteceği işle mükellef tutar…” (el-Bakare, 285)Rabbimiz, bize gücümüzün yetmiyeceği şeyi taşıtma…” (el-Bakare, 285)Allah, sizin için kolaylık göstermek diler, zorluk çıkarmak istemez (el-Bakare, 185)Kur’an’da İslâm’ın kolaylıklar dîni olduğu bu şekilde açıklanırken Peygamberimiz de, bu hususta hadîs-i şeriflerinde şu

prensipleri vaz’etmişlerdir:
    Ben ancak âlemlere rahmet olarak gönderildim. Azâb için, zorluk vermek için gönderilmedim…” “Allah Teâlâ, beni sıkıntı ve zahmet verici ve bunu arzu edici olarak göndermedi. Fakat Allah beni, muallim (öğretici, bildirici) ve kolaylaştırıcı olarak gönderdi…” “Dininizin en hayırlısı, en kolay olanıdır. Muhakkak ki din bir kolaylıktır…”

Ben size neyi yasak ettiysem, ondan çekinin; size neyi emretti isem, ondan gücünüzün yettiği kadarını yapın. Sizden evvelki ümmetleri ancak mes’elelerinin ve Peygamberlerine karşı ihtilâflarının çokluğu helâk etmiştir.” Amelden gücünüzün yettiği kadarını yapın. Siz ibâdetten bezmedikçe, Allah da sevab vermekten bıkmaz.” “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız, müjdeleyiniz, ürkütmeyiniz.”

Hz. Âişe Validemiz, Resûlüllah Efendimizin bu hususla ilgili tatibkatını şu şekilde beyan etmişlerdir: “Resûlüllah (asm) iki şey arasında dilediğini tercihte serbest bırakıldı mı, günah olmadığı müddetçe muhakkak onlardan en kolayını alırdı. Eğer iş günahsa ondan halkın en uzak bulunanı Resûlüllah olurdu.” Bütün bu hadîs-i şerifler, İslâm dîninin ne derece uygulanması kolay hükümler ihtiva ettiğini göstermektedir. Cihanşümûl ve kıyâmete kadar pâyidar oluşunda, bu kolaylık anlayışının büyük yeri vardir

Arkadaslar Allahim kimseyi dinden imandan ayirmasin Tek....Bir.....Alla´u....Ekber

• Seite 1 von 1
    • 1
    Suche:

Copyright MyCorp © 2025