Tiryaki Chatine Hosgeldiniz....
Einloggen
Suche
Mini- Chat
200
Freunde der Webseite
  • Webseite erstellen
  • Dein Online Desktop
  • Kostenlose Online Spiele
  • Video Tutorials
  • uCoz Fan Page
  • Statistik
    Persembe, 23.01.2025, 10:28:28
    Willkommen Gast | RSS
    Hauptseite | Registrierung | Login
    Tursu - Forum
    [ Neue Beiträge · Teilnehmer · Forum Regeln · Suche · RSS ]
    • Seite 1 von 1
    • 1
    Tursu
    Chef-Ope-KaanDatum: Cuma, 25.03.2011, 14:14:44 | Nachricht # 1
    Oberst
    Gruppe: Administratoren
    Nachrichten: 113
    Auszeichnungen: 13
    Ruf: 0
    Status: Offline
    Biber Turşusu

    Biber Turşusu tarifi Malzemeler
    Biber, tuz, sarımsak

    Yemeğin Tarifi
    Turşu için ince, uzun şekilli. acı veya tatlı biberler kullanılır.

    Turşu olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde iken rengi koyu yeşil olmayan. en iyisi yeşil-sarı renkte olan biberleri seçin. Ezik ve çürük olanları ayıklayın. Turşunun hazırlanması ve katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir. Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır. Tartıyla yapılacaksa. sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı; önceden hazır salamura kullanılacaksa, salamuranın tuz oranı %7-8 olmalıdır.

    Biber turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği. tad ve kokudaki değişme ve yeşil rengin tam sarıya dönmesi ile anlaşılır.

    Biber turşusu. sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir.

     
    • Seite 1 von 1
    • 1
    Suche:

    Copyright MyCorp © 2025