Tiryaki Chatine Hosgeldiniz....
Einloggen
Suche
Mini- Chat
200
Freunde der Webseite
  • Webseite erstellen
  • Dein Online Desktop
  • Kostenlose Online Spiele
  • Video Tutorials
  • uCoz Fan Page
  • Statistik
    Persembe, 23.01.2025, 10:28:17
    Willkommen Gast | RSS
    Hauptseite | Registrierung | Login
    Hmmm Bayilirim Hamur islerine - Forum
    [ Neue Beiträge · Teilnehmer · Forum Regeln · Suche · RSS ]
    • Seite 1 von 1
    • 1
    Hmmm Bayilirim Hamur islerine
    Chef-Ope-KaanDatum: Persembe, 20.01.2011, 20:30:00 | Nachricht # 1
    Oberst
    Gruppe: Administratoren
    Nachrichten: 113
    Auszeichnungen: 13
    Ruf: 0
    Status: Offline
    KIYMALI KOLAY SU BÖREĞİ

    Malzemeler ; 6 kişi için

    Kıymayı incecik doğranmış soğanla birlikte çok az yağda kavurun.
    Domatesleri ve sivri biberi doğrayıp ekleyin.Tuz ve karabiberle karıştırın.

    Diğer tarafta, bir paket margarini eritin. İçine sodayı ve yumurtaları katıp çırpın. Tepsiyi yağlayın. Yufkaları her katını bu karışımla yağlayarak kat kat dizin. Ortasına kıymalı içi yayın.Tekrar yufkaların kalan kısmını aralarını yağlayarak tepsiye yerleştirin.

    Üzerine kalan karışımı sürün. Vaktiniz varsa bir gece buzdolabında ya da balkonda
    bekletin. Vaktiniz yoksa, hemen de kızartabilirsiniz. 180-200ºC fırında kızartın.
    5 adet Yufka
    300 gr Kıyma
    1 şişe Soda
    1 adet Soğan
    2 adet Domates
    2 adet Sivri Biber
    5 adet Yumurta
    1 paket (250 gr) Margarin
    Tuz, Karabiber

    Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun......

     
    BANUDatum: Sali, 01.02.2011, 20:35:42 | Nachricht # 2
    ilgilerinize tsk edrim
    Gruppe: Freunde
    Nachrichten: 72
    Auszeichnungen: 15
    Ruf: 1
    Status: Offline
    KOLAY YAPILAN SU BÖREĞİ ;-)

    Malzemeler
    --------------
    4 yumurta
    4 yumurta ölçüsüyle su (yumurta kabuğuna su doldurularak ölçülür)
    alabildiğince un
    4 su bardağı süt veya su
    250 gr. margarin
    250 gr. peynir
    maydanoz

    Yapılışı:
    -----------
    Yumurtalar kırılır. Yumurta kabuğuyla su ilave edilir. Az tuz ve un konup katı bir şekilde yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Hamur 10 eşit parçaya bölünüp her bir parça oklavayla ince yufkalar şeklinde açılır, heıbirinin arası eritilmiş margarinle iyice yağlanır. Tepsiye yerleştirilir. 40 cm. çapındaki tepsi en uygun olanıdır. 5 yufkadan sonra içine peynirli maydanoz elimizle iyice serpiştirilir. Aynı şeklide 5 yufka daha açüarak aralan yağlanır. Kalan yağ en üst yufkaya sürülerek önceden ısıtılmış 200° fırında 40-45 dakika pişirilir. Üstü kızaran böreğimiz fırından alınıp 4 su bardağı süt dökülerek tekrar fırına sürülür. Suyunu çekmesi bekletilip 5 dakika sonra çıkarılır. Tepsideki börek uygun bir kaba ters çevrilerek servis yapılır.

    Afiyet seker olsun Arkadaslar wink

     
    • Seite 1 von 1
    • 1
    Suche:

    Copyright MyCorp © 2025