Tiryaki Chatine Hosgeldiniz....
Einloggen
Suche
Mini- Chat
200
Freunde der Webseite
  • Webseite erstellen
  • Dein Online Desktop
  • Kostenlose Online Spiele
  • Video Tutorials
  • uCoz Fan Page
  • Statistik
    Persembe, 23.01.2025, 10:34:14
    Willkommen Gast | RSS
    Hauptseite | Registrierung | Login
    Balik severlere - Forum
    [ Neue Beiträge · Teilnehmer · Forum Regeln · Suche · RSS ]
    • Seite 1 von 1
    • 1
    Balik severlere
    Chef-Ope-KaanDatum: Persembe, 20.01.2011, 20:25:28 | Nachricht # 1
    Oberst
    Gruppe: Administratoren
    Nachrichten: 113
    Auszeichnungen: 13
    Ruf: 0
    Status: Offline
    [b]Hamsi Tava[/b] (6 Kişilik)

    Hamsi Tava tarifi Malzemeler
    1350 gr Hamsi
    1.5 Yemek Kaşığı Tuz
    4.5 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği)
    6 Yemek Kaşığı Mısır Unu

    Yemeğin Tarifi
    Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet, altı gruba böl.

    Tavaya 1 tatlı kaşığı kadar yağ koy, ısıt, balıkların bir grubunu mısır ununa bulayıp kuyrukları aynı yöne gelecek şekilde yan yana dizerek daire oluştur, bir yüzü kızarınca düz bir tabak kullanarak şeklini bozmadan ters çevir, diğer yüzünü de kızart.

    Kalan yağı azar azar ekleyerek diğerlerini de aynı şekilde kızartmaya devam et.

    Notlar

    Hamsi Tava, öğünlerde, mevsimlik sebze salatası ve limonla, tek kap yemek olarak tüketilir. Arkasından tatlı yeme alışkanlığı vardır. Daha çok Karadeniz yemeği olarak bilinmekle birlikte, bugün hemen her yörede tüketilmektedir. Hamsinin en çok bilinen pişirilme şeklidir.

     
    • Seite 1 von 1
    • 1
    Suche:

    Copyright MyCorp © 2025